130 poze   4109 vizite

nutritia

Nutritia
NUTRIȚIA PAPAGALILOR

Pentru o nutriție echilibrată, recomand realizarea unei alimentații corespunzătoare fiecărei specii de păsări în parte, în funcție de necesitățiile și de mediul din care aceasta provine.
Nutriția, stă la baza unei vieți îndelungate și sănătoase!
Nutriția papagalilor se bazează în general pe o gamă largă de cereale și semințe, însă cu toate acestea, pentru o alimentație echilibrată este necesar și adaosul de vitamine, atât de necesare vieții de zi cu zi. Atât fructele, cât și legumele se consumă în stare naturală, fără nici un fel de preparare termică. Majoritatea speciilor de papagali întreținuți în captivitate, au nevoie pe lângă alimentația propriu-zisă, bazată pe cereale, semințe, fructe, legume și adaosul limitat și periodic de hrană bazată pe origine animală, cum ar fi ouăle. Hrana moale (de origine animală) este indicată în perioadele de convalescență, în timpul unor tratamente și la tineretul în creștere.
În completarea dietei de bază a papagalilor, se include administrarea de granule minerale, nisip, cochili de scoici/stridi pisate și coji de ouă, acestea având rolul unui bun circuit digestiv și ajută la consolidarea sistemului osos și funcționarea fiziologică a organismului. O sursă la îndemână de săruri minerale o constituie cojile de ouă rezultate după fierbere, administrându-se sub formă de granule sau pulbere.
Un alt element necesar în existența papagalilor, îl contribuie apa. În lipsa unor surse de apă naturală sau de fântână, cea de canal se administrează după fierbere și răcire la temperatura camerei.
Important de reținut este faptul că calitatea alimentației și apa pot constitui frecvent o modalitate directă sau indirectă de îmbolnăvire a papagalilor!
Alimente recomandate:
Fructe: Mare, Pere, Prune, Caise, Portocale, Pepene verde/galben
Legume: Ardei gras, Brocoli, Conopidă, Mazăre verde, Morcov, Pătrunjel, Roșie, Salată, Spanac, Țelină, Varză
Cereale: Mei, Ovăz, Orz, Secară
Semințe: Floarea soarelui, Mac, InAlbumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.